top of page
9.png
9.png
Клас А енергийна ефективност.png
Неозаглавен дизайн.png
9.png

Клас "А" енергийна ефективност

1.png
2.png
3.png

Предвижда се комплекс “Rubik Residence” да бъде с клас А по Енергийна ефективност. Oбщата консумация на енергия за всички нужди на сградата (осветление, отопление, охлаждане и др.) няма да надхвърля 92 кВч/кв.м./година, което е повече от два пъти по-ниско от сградите ново строителство в Русе и 2,5 до 3 пъти по-ниско от панелните сгради, изградени пред 80-те години на миналия век в Русе.Това ще допринесе за по-добра екологичност, по-ниски разходи за електричество и по-високо качество на живот за жителите на комплекса. Някои от основните фактори, които спомагат за постигането на висока енергийна ефективност, са:

Използване на висококачествени материали за изолация, прозорци, врати и покриви, които предотвратяват загубата на топлина през зимата и прегряването през лятото.

Използване на съвременни системи за отопление, охлаждане и вентилация, които осигуряват оптимална температура и влажност в помещенията, както и филтриране на въздуха от прах и алергени.

9.png

Използване на интелигентни решения за управление на осветлението, които автоматично регулират светлината според нуждите на жителите и използват LED лампи, които консумират по-малко енергия и имат по-дълъг живот.

bottom of page